fbpx

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je vrijblijvend in voor de FotoBolwerk nieuwsbrief.

Dan weet je altijd welke cursus of workshop binnenkort start!

Als jongen was Aryan Jansen gek op tekenen en schilderen. In een combinatie van praktische overwegingen en passie koos hij daarom na de middelbare school voor een opleiding tot Grafisch Ontwerper. Hier kwam hij in aanraking met de fotografie als kunstvorm. Dat was een niet te negeren liefde en hij besloot voor de vrije kunst te gaan.

Op de Kunstacademie St. Joost in Breda koos hij de richting Fotografie en studeerde in 1993 af als Bachelor of Arts in Photographic Design. Toen zijn kinderen geboren waren en er ook gewoon maar brood op de plank moest komen zocht hij naar een nieuwe combinatie tussen passie en dagelijkse werkelijkheid. Hij bleef eigen werk maken en kunstgerelateerde opdrachten aannemen maar zette zijn brede fototechnische kennis en vaardigheden ook in bij allerhande andere werkzaamheden. In 2005 ontdekte hij een nieuwe passie: het enthousiast maken van anderen voor de fotografie. Vanaf dan verlegt hij zijn focus naar het geven van lezingen en workshops en gaat hij les geven op o.a. de Volksuniversiteit, De Fotoschool en de Fotoacademie. 
In 2014 wordt hij één van de oprichters van FotoBolwerk.

Aryan heeft een voorliefde voor de fotografie als kunstvorm, maar voelt zich net zo vertrouwd binnen de potret-, interieur- en lanschapsfotografie. Voor zijn ontwikkeling als fotograaf hebben Christian Boltanski en Sigurdur Gudmundsson een grote invloed op hem gehad.
Naast zijn beroepspraktijk als all-round fotograaf en webdesigner, geeft hij helder en met veel plezier les in alles wat fotografie zo boeiend maakt. Zijn gedegen kennis van de fotografische techniek en de werking van het beeld laten geen vraag onbeantwoord. Een prettige en ontspannen lessituatie zijn doorslaggevend voor een geslaagde stap naar betere foto's.

Binnen FotoBolwerk verzorgt hij de cursussen Fotografische verdieping, Basisfotografie, Beter fotograferen met de compactcamera, Vervolgfotografie,  Studiofotografie, Nachtfotografie, Portretfotografie en Portfolio en werkbesprekingen. Tevens geeft hij de workshop Reportage en begeleidt hij de Fotografieweek Frankrijk.

“Het boeit me enorm, die verschillende vermeende kenmerken van de fotografie. Dat een foto als bewijs kan dienen voor de waarheid en tegelijkertijd hulpmiddel kan zijn om de grootste leugen te legitimeren, dat is toch interessant om je te realiseren.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je vrijblijvend in voor de FotoBolwerk nieuwsbrief.

Dan weet je altijd welke cursus of workshop binnenkort start!

Vrienden van FotoBolwerk