Inschrijven nieuwsbrief

 

Moeilijkheid  

Foto's binnenhalen en organiseren, optimaliseren en je foto's bewerken; dat gaat allemaal in Adobe Lightroom. De fotobewerking kan variëren van bijna niks, alleen je foto wat corrigeren om hem natuurgetrouwer te maken, tot je foto compleet bewerken tot iets anders. 

Fotograferen is leuk, vooral als je steeds meer grip krijgt op het resultaat. Vaak kan je foto toch nog een oppepper gebruiken. Wat vroeger bij het afdrukken in de doka werd bereikt, kan tegenwoordig met een kop koffie bij de hand, gewoon achter de computer worden gedaan!

Wat is Lightroom?

Met Lightroom kun je foto’s importeren en organiseren, maar belangrijker nog: het is een fantastisch programma om je foto’s te optimaliseren.
Met name wanneer je in RAW werkt, is het programma hèt ultieme gereedschap om snel en gemakkelijk je foto’s er zo uit te laten zien als jouw bedoeling is.
Ook bij een JPEG kun je veel correcties maken. Het bewerken gaat eenvoudig en je ziet het resultaat ervan direct. Het mooiste is: je kunt de foto zo vaak aanpassen als dat je wilt zonder kwaliteitsverlies!
Door middel van momentopnamen maak je steeds nieuwe versies van een foto, zonder dat er een kopie op de harde schijf ruimte in beslag neemt.
Alle bewerkingen worden pas op het laatst toegepast tijdens het exporteren.
Lightroom is, net als het fotobewerkings-programma Photoshop, van Adobe maar om te leren gebruiken veel overzichtelijker en bovendien betaalbaar.

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die zijn foto's wil organiseren en optimaliseren.

Wat leer je?

Je leert de basisvaardigheden voor het werken met Adobe Lightroom. Dat is het werken met catalogussen, importeren, het selectieproces, de nabewerking en het exporteren.
Je leert kleur, contrast en belichting van de gehele foto af te stemmen op het onderwerp.
Ook leer je om lokale aanpassingen te maken, zoals de lucht donkerder of voller van kleur te maken en vlekjes te verwijderen.
Je leert aanpassingen op hele reeksen foto’s tegelijk toe te passen, voorinstellingen te maken en te gebruiken.
Je leert de Bibliotheek zodanig te gebruiken om snel die ene foto terug te vinden met behulp van trefwoorden, opnamegegevens, labels en filters.
Ten slotte gaan we de foto’s voorbereiden op de output. Zijn ze voor Facebook, wil je ze e-mailen, zelf afdrukken of een webgallery maken.
Dit is natuurlijk een selectie van alle kennis die je op gaat doen.

De cursus is sterk praktijkgericht. Tijdens de cursus werk je op je eigen laptop tegelijkertijd aan dezelfde foto's als de docent. Je volgt zijn handelingen via de beamer en voert deze zelf ook uit. Veel voorkomende struikelblokken worden op deze manier meteen uit de weg geruimd!

Iedere les bestaat uit herhaling van het geleerde met telkens een stuk uitbreiding. Er worden ook eenvoudige thuisopdrachten meegegeven om de vaardigheid met het programma te vergroten.
Op deze manier bouw je aan een stevig fundament om na de cursus het programma zelfstandig en effectief te kunnen gebruiken.

Benodigdheden

Om de cursus te kunnen volgen neem je telkens een laptop mee met daarop een recente (proef-)versie van Adobe Lightroom

Heb je geen laptop?

Neem even contact met FotoBolwerk op via mail of telefoon. Dan denken wij mee voor een oplossing!

Heb je geen Adobe Lightroom?

Je kunt een probeerversie van het programma downloaden van de site van www.adobe.nl
Deze probeerversie is 7 dagen te gebruiken voordat je een abonnement moet kopen om verder te kunnen werken..

Cursusduur 5 lessen van 2,5 uur
Kosten 250,- euro
Docent Aryan Jansen
   
  NIJMEGEN
   
Start Zaterdag 18 november 2023 10:00-13:00
Vervolgdatums 25/11, 02/12, 09/12 en 16/12
   (datums kunnen nog wijzigen in overleg met de groep)
Locatie NIJMEGEN
  Leslocatie de Vasim
  Winselingseweg 87
   
  VEENENDAAL
   
Start Nieuwe datums in voorbereiding
Vervolgdatums Nieuwe datums in voorbereiding
   
Locatie VEENENDAAL
  Leslocatie Onder Ons Veenendaal
  Fluitersstraat 26 

Algemene Voorwaarden FotoBolwerk 

Ja, ik schrijf me in voor de cursus Lightroom!